lauantai 9. kesäkuuta 2012

Vastakuoriutuneita tipuja

Alholaisen maatiaiskanan alle 12 h ikäisiä tipuja
Ensimmäiset konehaudotut tipumme kuoriutuivat tänä aamuna! Iltaan mennessä 27 munasta on kuoriutunut jo 10, mutta huomennakin kuoriutuvat ovat ihan aikataulussa, sillä normaali haudonta-aika on 20-21 vrk. 

Haudonta sujui vaivattomasti Octagon 20 Eco puoliautomaattisella hautomakoneella, mutta kosteuden nostaminen kuoriutumisen ajaksi oli haastavaa tai sitten kosteusmittarimme on viallinen. Yritimme nostaa kosteutta eilen, kun ensimmäiseen munaan ilmestyi reikä ja aukosta pilkisti nokka. Täytimme hautomakoneen molemmat vesialtaat ja laitoimme ohjeen mukaan kangaspaloja (ja talouspaperia) altaisiin roikkumaan. Sumuttelin jopa koneen sisäpuolta lämimällä vedellä, mutta silti kosteus ei noussut suositeltuun vähintään 65% vaan jäi alle 50%.  Emme keksineet enää muutakaan, joten toivoimme mittarin olevan rikki tai tipujen vain selviytyvän. 

Onneksi kävi hyvin, ja kuoriutumisessa ei ollut ongelmia, huh! Uuden mittarin hankinta taitaa olla paikallaan, vai onko muilla ollut samanlaisia ongelmia kyseisen hautomakoneen kanssa kosteuden noston suhteen? Nyt jännitetään, montako tipua vielä huomenna kuoriutuu.



2 kommenttia:

  1. Ihhihi, tipukasa. <3 En osaa antaa neuvoja hautomakoneiden kosteuksien kanssa, mutta lähetän lämpöisiä ajatuksia tipuillenne ja onnittelen onnistuneesta haudonnasta. :)

    VastaaPoista