maanantai 21. toukokuuta 2012

30 tipua tyrnäväläistä ja poikaslämmitin

Tyrnäväläisen maatiaiskanan tipuja, ikä 1 pv
Kävin eilen hakemassa Rovaniemeltä tyrnäväläisen maatiaiskanan säilyttäjältä 30 tipua oman parvemme aluksi. Tyrnäväläiset maatiaiskanat värikästä sakkia, eikä mikään väri ole toista yleisempi. Omassa parvessani on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta harmaita ja kirjavia tyrniksiä. Tipujen isäkukkoja on viisi, joten geenejäkin on parvessa laajasti. Tipujen kasvattajan haastattelun julkaisen blogissani myöhemmin!

Tiput olivat edellisenä päivänä kuorituneita, joten vuokrasin kasvattajalta pitkän automatkan ajaksi tupakansytyttimeen liitettävän EcoGlow poikaslämmittimen.

Poikaslämmitintä oli tarkoitus käyttää kotonakin, mutta valitettavasti tavalliseen pistorasiaan liitettävä virtalähde unohtui hötäkässä kasvattajalle. Niinpä virittelimme lämpölamppuja tipulaatikon ylle ja lämpömittarin laatikkoon. Lämpötilan pitäminen tasaisena osoittautui hankalaksi, sillä ympäröivän ilman lämpötila vaihtelee. Poikaslämmitin on lämpölamppua huolettomampi valinta, sillä sen lämpötila on aina kanaemon lämpöinen ja se on paloturvallinen. Olen tilaamassa nyt itselleni samanlaista poikaslämmitintä, lämmöksi ja myös keinoemoksi, jonka alle tiput voivat kömpiä lämpimään kuin emon alle.

4 kommenttia:

  1. Ihania tipuja! Nyt vain jännityksellä odotellaan minkälaisia niistä kasvaa!!

    VastaaPoista
  2. Se näissä tyrnäväläisissä onkin huippua, että voi tulla minkävärinen lopputulos tahansa! Kauniita tyrniksiä on sinullakin. :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, lisää blogeja joista saa lukea maatiaiskanoista. :)Eli tämä blogi täytyy pistää muistiin. Meiltäkin löytyy maatiaisia, piikkiöläistä kantaa.

    VastaaPoista
  4. Pitääpä kerätä linkkilista teistä muista maatiaiskanoista blogaavista! :)

    VastaaPoista