perjantai 18. toukokuuta 2012

Tervetuloa kanamaiseen maalaisblogiin!

Alhon kannan maatiaiskukkoja
Kevät on tullut ja kanabuumi on kuumimmillaan. Ihmiset valmistautuvat kesäkanojen hakuun ja mattimyöhäiset yrittävät vielä löytää itselleen kanoja. Saan itse päivittäin sähköposteja ja puheluita kanojen ostajilta, jotka haluavat kesäksi kotkotusta pihapiiriinsä. Kysynnän määrä yllätti, joten valitettavasti suurimmalle osalle kysyjistä minulla ei ollut enää mitä myydä. Kiinnostus kanoihin on ilmeisen suurta, joten siitä sain idean alkaa kirjoittamaan kanamaista blogia.

Toivottavasti tästä blogista on iloa kanojen omistajille ja myös niille, jotka vielä suunnittelevat kanojen hankintaa. Blogissa pääset mm. seuraamaan tipujen kasvua haudonnasta alkaen, saat helpot ohjeet tipulaatikon ja ulkotarhan rakentamiseen sekä tutustut myös muihin kanalan pitäjiin. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt! :)

6 kommenttia:

  1. Tervetuloa maailmaan, uusi blogi! En ihan omista kanoja enkä toistaiseksi niiden hankintaa suunnittelekaan, mutta kuka ei haluaisi seurata tipujen kasvua ja kanamaisia juttuja? :) (Saa nähdä, muokkautuvatko kissahaaveeni blogin lukemisen myötä kanahaaveiksi...?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloinkohan kerrostaloon saisi ottaa pari kanaa lemmikiksi? Ne olisivat isoille papukaijoille kotimainen vaihtoehto ja munisivat aina aamupalamunat. :)

      Poista
  2. Ai niin, ja onnitteluni varsin kauniista ja sopivasta ulkoasusta!

    VastaaPoista
  3. Mahtava blogi kertakaikkiaan ja ei vähiten kiinnostavan aiheensa takia! Olen tosiaan itse "aloitteleva kanafarmari" ja kaikki vinkit noiden tipulaisten kanssa on tarpeen =) Kiva lukea kokeneempien vinkkejä. Kiitos siis tästä blokista ja innolla odottelen uusia bloggauksia!

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin! Itsekin olen aloittelija konehaudonnan ja tipujen hoidon suhteen, sillä ennen kanat ovat tehneet kaiken työn: hautoneet munat ja hoitaneet tiput, kunnes ne pärjäävät omillaan. Vielä ovat kaikki 30 tipua onneksi hengissä ja vilkkaita vilpereitä, uskaltaakohan jo huokaista helpotuksesta? :) Ensimmäinen satsi munia on nyt hautomakoneessa, kyllä jännittää!

    VastaaPoista